SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Refat Çubarov’dan Ukrayna Cumhurbaşkanlığına iftar programı için teşekkür mesajı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, "Farklı dinlere inanan vatandaşlara devlet düzeyindeki saygı, Ukrayna'nın demokratik bir devlet olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2023 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2023 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Refat Çubarov’dan Ukrayna Cumhurbaşkanlığına iftar programı için teşekkür mesajı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna’da resmi iftar daveti geleneğini başlatan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’e teşekkürlerini bildirdi.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna’da birçok farklı halkın yaşadığını, farklı halklarının ve dini topluluklarının temsilcilerinin omuz omuza devletin egemenliğini savunduğunu vurgulayarak, “Bugün, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, her yıl kutsal Ramazan ayında Cumhurbaşkanlığı iftar programının düzenleneceğini duyurarak  çok dinli Ukrayna için yeni bir gelenek oluşturdu. Vatandaşlarının büyük çoğunluğunun (nüfusun en az% 85'i) Hristiyan olduğu Ukrayna'da, diğer dinlere inanan vatandaşlara devlet düzeyindeki saygı, Ukrayna'nın demokratik bir devlet olduğunu göstermektedir.” ifadeleri kullandı.

Çubarov, her yıl resmi iftar yemeği düzenleme geleneği başlatıldığı için Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliği, Kırım Müslümanları Dini İdaresi ve KTMM üyelerine teşekkür etti.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANLIĞI İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, dün Kırım Tatar Milli Meclisi temsilcileri, Ukrayna devletinde görevli Kırım Tatarları, Ukrayna ordusunda görevli Müslüman askerler, Ukrayna Müslüman toplumunun temsilcileri, Müslüman yabancı diplomatik misyon temsilcileri ve Ukrayna devlet yöneticilerinin katılımı ile iftar programı düzenledi. İftar programında, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu konuşma yaptı. Kırımoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanı'na Kırım'ın Rus işgalinden kurtulması için verdiği mücadele ve Kırım Tatar halkına verdiği destek için teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.