SON DAKİKA
Hava Durumu

Ruslardan iki Kırım Tatar siyasi tutsağa akılalmaz işkence!

Kırım Tatar siyasi tutsaklar Ekrem Kroş ve Leman Zekiryayev, duruşmada alıkonuldukları Akmescit'teki 2 No'lu Gözaltı Merkezinde işkence gördüklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 22:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ruslardan iki Kırım Tatar siyasi tutsağa akılalmaz işkence!

Kırım Tatar siyasi tutsaklar Ekrem Kroş ve Leman Zekiryayev'in çıktıkları duruşmada, Akmescit 2 No'lu Gözaltı Merkezinde işkence gördüklerini açıkladı. Kırım Dayanışması sivil toplum kuruluşu, siyasi tutsak Kroş'un mahkemede şok tabancasıyla saldırıya uğradığını ve dövüldüğünü anlattı. Kırım Tatar siyasi tutsakların avukatı Lilya Gemeci, “Üç saat boyunca elleri başının arkasında iki büklüm oturdu. Aynı zamanda psikolojik baskıya da maruz kalmış ve kendisine çeşitli uygunsuz sözler söylenmiştir. Leman Zekiryayev de kendisine karşı güç kullandıklarını, dövdüklerini, lakap taktıklarını ve psikolojik baskıya maruz kaldıklarını doğruladı” açıklamasını yaptı.

RUS İŞGAL GÜÇLERİ KIRIM'DA 6 KIRIM TATARINI ALIKOYMUŞTU

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalci yönetimin, Kırım Tatarlarına yönelik baskı politikası devam ediyor. İşgal güçleri 2023 yılının Ocak ayında, Kırım’ın Canköy bölgesinde bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenlemişti. Baskın sonucunda 6 Kırım Tatarı alıkonulmuştu.

Rus işgal güçleri, Kırım’ın Canköy bölgesindeki; Nemse Canköy (Blijnegorodskoye) köyünde yaşayan Ekrem Kroş, Timofeyevka köyünde yaşayan Ayder Asanov ve Refat Seydametov, Çokraklı Şeyh Eli (Dneprovka) köyünde yaşayan Osman Abdurazakov, Canköy kentinde yaşayan Leman Zekiryayev ve Halil Mambetov’un evlerinde aramalar yapmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.