SON DAKİKA
Hava Durumu

Taşeva, Kırım'da Rus işgalinin ardından yapılacakları anlattı

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimî Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım'daki Rus işgalinin sona ermesinin ardından gelecek süreçte nelerin yaşanacağına dair değerlendirme yaptı. Taşeva, Ukrayna devleti için önemli olan dört konuyu gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2023 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Taşeva, Kırım'da Rus işgalinin ardından yapılacakları anlattı

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimî Temsilcisi Tamila Taşeva, bugün yaptığı açıklamada Kırım'ın Rus işgalinden kurtarılmasından sonraki geçiş döneminde kademeli olarak sivil yönetime geçilecek bir askeri yapı kurulması gerektiğini vurguladı.

Tamila Taşeva, bahsi geçen teklifin, Kırım'ın işgalden kurtarılmasına yönelik stratejik konuları müzakere etmek üzere Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyine sunulduğunu kaydetti.

RUS İŞGALİNDEN SONRAKİ GEÇİŞ SÜRECİ DÖRT ANA UNSURDAN OLUŞUYOR

Taşeva, işgalden sonra geçiş sürecinin dört ana unsuru içerdiğini ifade etti. Unsurlara ilişkin değerlendirme yapan Kırım Daimi Temsilcisi; mağdurlar için tazminat, savaş suçu mağdurlarının gerçeği bilme hakkı, olanların tekrarını önleyecek reformlar ve insan haklarını ihlal edenlerin ve savaş suçu işleyenlerin kovuşturulması maddelerini ifade etti.

UKRAYNA, KIRIM’I İŞGALDEN KURTARMA STRATEJİSİNİ UYGULAMA PLANINI GÜNCELLEDİ

Ukrayna Bakanlar Kurulu, 5 Nisan 2023 tarihinde yapılan toplantıda, Rus işgali altında bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Kentinin İşgalden Arındırılması ve Yeniden Entegrasyonu Stratejisinin uygulanmasına yönelik eylem planının yeni bir versiyonunu onayladı.

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, Kırım’ın İşgalden Kurtarılması Stratejisinin uygulanmasına yönelik eylem planının sıkıyönetim koşulları ve yarımadanın kurtuluşunun yakın bir gelecekte gerçekleşebileceği dikkate alınarak güncellendiğini ifade etti. 127 güncellenmiş tedbirden oluşan eylem planı, silahlı saldırı sonucunda meşru çıkarları ihlal edilen Ukrayna vatandaşlarının ve tüzel kişilerin haklarının korunması, sosyal ve insani politika, uluslararası işbirliği, ekonomik politika, savunma ve güvenlik gibi alanları kapsıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.