SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali'nde Ukrayna Birinci Akademik Tiyatrosu sahne alacak

Ukrayna Birinci Akademik Tiyatrosu, Ankara’da 12-22 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan 15. ETHOS Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali'nde oyun sergileyecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali'nde Ukrayna Birinci Akademik Tiyatrosu sahne alacak

ETHOS Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali’nde Ukrayna Birinci Akademik Tiyatrosu sahne alacak. Oyun, 20 Ekim 2023 tarihinde Yılmaz Güney Sahnesi’nde gösterilecek.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Ankara’da 12-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 15. ETHOS Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali çerçevesinde Ukrayna Birinci Akademik Tiyatrosu’nun sahne alacağı bildirildi. 

Ukrayna Birinci Akademik Tiyatrosunun “Ceregelya: Divıç-Dolya” (Dzheregelia. Divych-Dolya) komedi tiyatrosu ve şarkılı performansı, 20 Ekim 2023 tarihinde saat 20.00’de Yılmaz Güney Sahnesi’nde sergilenecek. Açıklamada, biletlerin 10 Ekim 2023 itibariyle Yılmaz Güney Sahnesi'nden ücretsiz olarak temin edilebileceği bildirildi.

“CEREGELYA: DİVIÇ DOLYA”

Lirik, esprili oyun Ukrayna'nın farklı bölgelerine ait, halkın farklı yaşayış dönemlerini yansıtan ritüel şarkılardan oluşuyor. Ukrayna halkının ruhunu ve birliğini yansıtan şarkılar bir tiyatro oyununa dönüştürüldü. Oyunu yazan ve yönetenlerin Uliana Gorbaçevska ve Larısa Didenko olduğu aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.