SON DAKİKA
Hava Durumu

Zafer Karatay: Kırımoğlu Türk dünyası için büyük bir şans

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Kırım Vakfının 30 Mart'ta düzenlediği konferansın ardından Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularına yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zafer Karatay: Kırımoğlu Türk dünyası için büyük bir şans

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

Kırım Vakfının düzenli olarak icra ettiği Tarih ve Kültür Konferansları’nın bu haftaki konuğu Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay oldu. 30 Mart 2024 tarihinde düzenlenen konferansta Karatay, “KIRIMOĞLU Bir Halkın Mücadelesi” kitabını ve Kırım davasına yönelik çalışmalarını anlattı.

"KIRIMOĞLU TÜRK DÜNYASI İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS"

Konferansın ardından Karatay, Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularını yanıtladı. Karatay, “Kırımoğlu ile ilgili unutamadığınız bir anınız var mı?” sorusuna verdiği yanıtta, bir röportajın ardından efsanevi lider Kırımoğlu’nun rüyasında, kendini SSCB hapishanesinde görmesinden çok etkilendiğini anlattı. Karatay, Kırımoğlu’nun anısına ithafen “SSCB hapishanesindeki şartları ve sürgünde yaşananları anlatmak kolay fakat yaşamak hiç de kolay görünmüyor” yorumunu yaptı. Karatay ayrıca, Kırımoğlu’nun Türk dünyası için büyük bir şans olduğunu ve onun adına iyi bir sinema filminin çekilmesini umduğunu ifade etti.

İLERLEYEN GÜNLERDE BAŞKA ÇALIŞMALARINIZ OLACAK MI?

Diğer yandan QHA’nın “Çok sayıda beğeni ve takdir toplayan belgesel çekimleriniz ile kitabınızın ardından başka çalışmalarınız gelecek mi?” sorusuna Karatay, Kırım Millî Mücadelesiyle ilgili bir doktora tezi yazdığını belirtti. “Kırım mücadelesine hizmet etmiş pek çok isimsiz kahraman var. Onları ve mücadelenin Türkiye parçasını anlatacağım” diyen Karatay, ayrıca Kırımoğlu’nun monografisini detaylı bir şekilde anlatma niyetinde olduğunu söyledi.

Karatay, şu anki enerjisinin ve motivasyonun Rusya’nın Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı işgal girişiminde olduğunu vurgulayarak, ilerleyen zamanlarda çalışmalarına büyük bir motivasyonla devam edeceğini ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.