SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'tan Türkmenistan hamlesi: Çok sayıda anlaşma imzaladı

Birleşik Krallık ile Türkmenistan arasında ikili iş birliğine dayanan çok sayıda belge imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'tan Türkmenistan hamlesi: Çok sayıda anlaşma imzaladı

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından 26 Nisan 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron'un ülkede resmî ziyaretler için bulunduğu ve bu kapsamda Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Cameron arasında ikili görüşme gerçekleştiği belirtildi.

ÇOK SAYIDA İKİLİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İÇİN İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Müzakereler sırasında tarafların; siyasi, diplomatik, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanların yanı sıra bölgesel ve uluslararası gündemde yer alan çeşitli ikili iş birliği konularını ele aldığı kaydedildi. Öte yandan Türkmenistan Dışişleri Bakanlığında, Birleşik Krallık ile çok sayıda ikili iş birliği anlaşması için imza töreni düzenlendiği aktarıldı.

TİCARİ VE EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ANLAŞMA

Türkmenistan ve Birleşik Krallık arasındaki Ticaret ve Sanayi Konseyi (TUKTIC) tarafınan yürütülen faaliyetlerin, ticari ve ekonomi alandaki iş birliğinin geliştirilmesinde sağladığı katkının önemine dikkat çekilen toplantıda, 2024-2025 İşbirliği Programı da imzalandı.

İKİ ÜLKE ARASINDA MUTABAKAT 

Türkmenistan Çevre Koruma Bakanlığı ile Mavi Deniz Vakfı arasında Hazar Denizi'nde biyolojik çeşitlilik ile çevrenin korunması ve korumanın teşvik edilmesi amacıyla Mutabakat Zaptı ve İşbirliği Anlaşması imzalandı. Ayrıca Türkmenistan Bakanlar Kuruluna bağlı Ulaştırma ve Haberleşme Ajansının, "Türkmenaragatnaşık" Ajansı ile Birleşik Krallık devlet şirketi "Dialogue Events" arasında da Mutabakat ve İşbirliği Anlaşması imzalandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.