SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Tatar: Holguin’den beklentim; Kıbrıs'ta son yarım asırda yaşananları en iyi şekilde tahlil edip, bunları raporuna yansıtmasıdır

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile görüştü. Görüşmede sonrası basın açıklamasında Tatar, KKTC'nin beklentisini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 21:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Tatar: Holguin’den beklentim; Kıbrıs'ta son yarım asırda yaşananları en iyi şekilde tahlil edip, bunları raporuna yansıtmasıdır

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar 8 Mayıs'ta ile görüştü. Görüşmenin ardından Tatar ve Holguin görüşmeye dair basın açıklaması yaptı. 

TATAR'DAN CUELLAR'A "KENDİSİNDEN BEKLENTİM; YAZACAĞI RAPORDA, BÜTÜN BU GERÇEKLERİ, KIBRIS'TA SON YARIM ASIRDA YAŞANANLARI EN İYİ ŞEKİLDE TAHLİL EDİP, BUNLARI RAPORUNA YANSITMASIDIR"

Holguin'e yürüttüğü bütün çalışmalardan dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kendisinden beklentim; yazacağı raporda, bütün bu gerçekleri, Kıbrıs'ta son yarım asırda yaşananları en iyi şekilde tahlil edip, bunları raporuna yansıtmasıdır. Çünkü kendisi altı aydır muhataplarıyla Kıbrıs meselesinin özünü anlama ve tekrar öğrenme fırsatı bulmuştur. Dolayısıyla, bütün bunları, Kıbrıs Türk halkını yapılan haksızlıkları ve Kıbrıs Rum halkının nasıl pozisyonunu istismar ederek esas itibarıyla Kıbrıs’ta çözümsüzlüğün esas kaynağı olduğunu rapora yansıtması benim temennim ve dileğimdir.” ifadelerini kullandı. 

ULUSLARARASI TOPLUM KIBRIS'TA KALICI ÇÖZÜMÜ DESTEKLİYOR 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a bazı ülkelere yaptığı ziyaretlerden bahsettiğini ve uluslararası toplumun Kıbrıs'ta kalıcı çözümü desteklemesinin önemli olduğunu düşündüğünü aktardı. Holguin, yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğini ve Tatar’ın pozisyonunu yinelediğini ifade ederek “Artık sorumluluk liderlerdedir.” dedi.

TATAR-HOLGUIN İKİNCİ GÖRÜŞMESİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile KKTC Cumhurbaşkanlığında ikinci kez bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Tatar ile Temsilci Holguin’in 2 Şubat'ta gerçekleşen ikinci görüşmesine, ilk görüşmede yer alan heyetler katılmamıştı. Baş başa geçen görüşme yaklaşık 30 dakika sürmüştü. Holguin görüşmede, Kıbrıs’ta bulunduğu süre içinde yaptığı temaslarla ilgili izlenimlerini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile paylaşmıştı. Cumhurbaşkanı Tatar ise, yeni ve resmî bir müzakere sürecinin başlaması için KKTC'nin egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüsünün teyit edilmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.