SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk devletleri enerji sendikalarından iş birliği anlaşması

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın enerji iş kolundaki sendikaları arasında 15 Mayıs 2024 tarihinde iş birliği anlaşması imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk devletleri enerji sendikalarından iş birliği anlaşması

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan olmak üzere beş Türk devletinin işçi federasyon ve konfederasyonlarının 22 Eylül 2023'te Özbekistan'da Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatını kurmuştu. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın enerji iş kolundaki sendikaları arasında  iş birliği anlaşmas 15 Mayıs 2024 tarihinde imzalandı.

Balıkesir’de imzalanan anlaşmaya ilişkin TES-İŞ (Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası) Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu yazılı açıklama yaptı.

TES-İŞ Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, yazılı açıklamasında  Türk devletleri arasında iş birliğini her alanda güçlendireleceğine dikkat çekerek "İş birliği anlaşmamızı, Azerbaycan Elektroenerji ve Eletroteknik Sanayi İşçileri Sendikası, Kazakistan Enerji Mühendisleri Sendikası, Kırgızistan Enerji ve Elektrik Endüstrisi İşçileri Sendikası ile Özbekistan Enerji, Petrol, Gaz ve Jeoloji İşçileri Sendikası imzaladı. Türk devletlerinin iş birliği enerji alanında da devam edecek. Bu anlaşma kapsamında, sendikalar olarak Türk Devletleri Teşkilatının amaç ve faaliyetlerini dikkate alarak, kapsamlı ve dengeli ekonomik büyüme, sosyal ve kültürel ilerleme için çaba gösterecek, her alanda karşılıklı yarar sağlayan kalıcı adımlarla iş birliğini güçlendireceğiz." dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.