SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan’dan 14 tırlık elektrikli ekipman desteği Ukrayna’ya vardı

Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Seymur Mardaliyev, 7.6 milyon dolar değerindeki elektrikli ekipman desteğinin Ukraynalı yetkililere teslim edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan’dan 14 tırlık elektrikli ekipman desteği Ukrayna’ya vardı

Rusya’nın 2022 Şubat ayında Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal girişiminden bu yana Azebaycan’ın Ukrayna’ya yönelik desteği devam ediyor. Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Seymur Mardaliyev sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 7.6 milyon dolar değerindeki elektrikli ekipmanın ilk kısmını taşıyan 14 tırlık konvoyun bugün Ukrayna'ya ulaştığını duyurdu.

Mardaliyev paylaşımında, "7,6 milyon dolar değerindeki elektrikli ekipmanın ilk kısmını taşıyan 14 tırlık konvoy, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda  bugün Ukrayna'ya ulaştı. Azerbaycan'ın Ukrayna Büyükelçiliği insani yardımı Ukraynalı yetkililere teslim etti" ifadelerini kullandı. 

AZERBAYCAN DAHA ÖNCE UKRAYNA'NIN ENERJİ ALTYAPISINA DESTEK OLMUŞTU

Ukrayna'nın Bakü Büyükelçisi Vladıslav Kanevskıy, Ukrayna’nın Azerbaycan'ın sağladığı yardımlardan dolayı minnettar olduğunu dile getirdi. Kanevskıy, "Azerbaycan ve Ukrayna dostluğu tarihin sınavını geçti. En zor anlarda ülkelerimiz birbirine yardım etti. Bugün Azerbaycan'ın ve Azerbaycan halkının büyük desteğini hissediyoruz. Bu hem insani yardım hem de Ukrayna'da yıkılan altyapının yeniden inşasına yönelik bir yardımdır. Bugüne kadar Azerbaycan hükumeti bu amaçlar için 30 milyon dolardan fazla bütçe ayırdı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in emriyle 7.6 milyon dolar tutarında ek fon tahsis edilmesinden dolayı çok minnettarız" dedi.

Kanevskıy, yeni tahsis edilen miktarın Ukrayna'nın enerji sektörünü canlandırmak için kullanılacağını vurguladı. Büyükelçi, "Geçen kış birçok Ukraynalının Azerbaycan'ın yardımıyla soğuktan kurtulabilmesinden dolayı çok minnettarız" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.