SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükelçi Güldere: Kırım Tatar kardeşlerimizin katkıları acılarımızı hafifletti

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, deprem bölgesine Kırım Tatar Milli Meclisinin (KTMM) yardımlarını Kırım Haber Ajansına değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2023 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2023 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Büyükelçi Güldere: Kırım Tatar kardeşlerimizin katkıları acılarımızı hafifletti

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedeler için Kırım Tatarlarının ve Kırım Tatar Milli Meclisinin (KTMM) deprem bölgelerine gönderdiği yardımları Kırım Haber Ajansına anlattı.

"GÖNLÜMÜZÜ ISITTI ACILARIMIZI HAFİFLETTİ"

Büyükelçi Güldere, Kırım Tatar halkının ve KTMM'nin depremin yaşandığı ilk günlerden itibaren zor durumda oldukları halde Türkiye'nin acılarını sarmak için seferber olduğunu hatırlatarak, "Kırım Tatar kardeşlerimizin katkıları bizi ayrıca mutlu etti. Gönlümüzü ısıttı ve acılarımızı hafifletti" ifadelerini kullandı.

5 TIR MALZEME TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

Ayrıca KTMM ve Kırım Tatar halkının Türkiye'ye gönderdiği yardım tırlarına değinen Güldere, "Kırım Tatar kardeşlerimizin ve Kırım Tatar Milli Meclisinin öncülüğünde Türkiye'ye portatif katlanır yatak, battaniye, kışlık malzeme, kışlık kıyafet ve yiyecek dahil önemli bir sevkiyat yapıyoruz. Bu kamyonya birlikte Ukrayna'dan Türkiye'ye gönderdiğimiz yardımlar yaklaşık 5 tıra denk gelecek bir noktaya ulaştı" ifadelerini kullandı.

"KIRIM TATAR ŞARKICI CAMALA DA YARDIMCI OLDU"

Güldere, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dünyanın çeşitli yerlerinde deprem bölgeleri için bağış kampanyası düzenlendiğini ve Ukrayna'da da bağış hesabı açtıklarını belirterek, "Pek çok ülkede olduğu gibi burada da bağış hesabı açtık. Açtığımız fona da Ukraynalı dostlarımız sağ olsunlar çok önemli katkılar yaptılar. Hatta Kırım Tatar şarkıcı Camala da bağış hesabının duyurulmasına yardımcı oldu" dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.