SON DAKİKA
Hava Durumu

Kremlin yönetimi, işgal altındaki Ukrayna bölgelerindeki propaganda araçlarını artırıyor

İşgalci Rus yönetimi, işgal altındaki Ukrayna bölgelerinde uyguladığı propaganda faaliyetleri için yeni bir medya holdingi kurma hazırlıklarına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kremlin yönetimi, işgal altındaki Ukrayna bölgelerindeki propaganda araçlarını artırıyor

ABD merkezli düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW), Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna bölgelerinde yaydığı propagandayı güçlendirmek için “Yeni Bölgeler” adlı yeni bir medya holdingi kurmayı planladığını aktardı.

ISW, 31 Aralık 2024 tarihinde yayımladığı raporda, işgalcilerin Rusya hükûmeti desteğiyle işgal altındaki Zaporijjya bölgesinde “Yeni Bölgeler” adlı yeni bir medya holding kurma çalışmalarını başlattığını bildirdi. Yeni kurulacak medya holdinginin koordinatörü olarak Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Sergey Kiriyenko atandı. Raporda, Kiriyenko'nun "enformasyon alanı aracılığıyla Ukrayna'nın işgal altındaki toprakları üzerindeki sosyo-kültürel kontrolü sağlamlaştırmaya" yönelik önlemlerden sorumlu kişi olduğunu kaydedildi.

Zaporojjya sözde Valisi Yevgeniy Balitskiy, 31 Aralık’ta Kiriyenko ile bir araya gelerek işgal altındaki topraklarda 2024 yılı için kültürel programlarının geliştirilmesini ve Kremlin desteğiyle faaliyet gösterecek yeni medya holdinginin kurulması konusunu görüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.