SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı için tutuklama kararı!

Rus mahkemesi, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Vasıl Malyuk hakkında, Kerç Köprüsü’nde gerçekleşen patlama çerçevesinde tutuklama kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı için tutuklama kararı!

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Basmannıy Bölge Mahkemesi, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Vasıl Malyuk hakkında gıyaben tutuklama kararı verdi.

Basmannıy Bölge Mahkemesinden yapılan açıklamaya göre, SBU Başkanı Vasıl Malyuk "terör saldırısı” düzenlemekle suçlanıyor. Bu bağlamda Rus mahkemesinin, Malyuk hakkında 2 ay tutuklama kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, SBU Başkanının Rusya'daki arananlar listesine dahil edildiği aktarıldı.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NDE PATLAMA

Rus basınında yer alan bilgilere göre, Malyuk 2022’de Kerç Köprüsü’nde (Kırım Köprüsü) gerçekleşen patlama çerçevesinde yargılanıyor. 

Ağustos 2023'te Malyuk, kendisinin ve diğer iki gizli servis çalışanının bu operasyonun organizasyonu üzerinde çalıştığını açıklayarak saldırıya dair ayrıntıları paylaşmıştı.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de, ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.