SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya, füze üretiminde ABD yapımı mikroçipleri kullanıyor!

Rusya, balistik ve seyir füzeleri üretiminde yaptırımları delerek ABD yapımı mikroçipleri kullanmaya devam ederken Ukrayna Cumhurbaşkanının Yaptırım Politikasından Sorumlu Temsilcisi Vladıslav Vlasyuk, Rusya'ya uygulanan yaptırımlarda ve Rusya'ya ulaşan mikroçiplerin tedarik zincirlerinde daha sıkı denetimlerin yapılması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2026 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2026 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, füze üretiminde ABD yapımı mikroçipleri kullanıyor!

İşgalci Rusya’nın, Ukrayna’daki sivil yerleşimlere fırlattığı balistik ve seyir füzelerinin üretiminde yaptırımları yasa dışı yollarla aşarak ABD yapımı mikroçipler kullandığı ortaya çıktı.

VLASYUK, RUSYA’YA UYGULANAN YAPTIRIMLARDA TAM KOORDİNASYONUN ÖNEMİNİ VURGULADI

Ukrayna Cumhurbaşkanının Yaptırım Politikasından Sorumlu Temsilcisi Vladıslav (Vladyslav) Vlasyuk, Interfax-Ukrayna'ya verdiği demeçte, Rusya’nın 2025 yılında ABD yapımı mikroçipleri yerine Rus üretimi bileşenler kullanma girişiminde bulunduğunu fakat kısa süre sonra ABD yapımı mikroçipleri kullanmaya devam ettiğini aktardı.

Rusya’nın ürettiği füzelerin performansının ABD yapımı parçalar sayesinde arttığını kaydeden Vlasyuk, Rus silah üreticilerine karşı uygulanan yaptırımlarda tam bir koordinasyon içerisinde olunması ve emniyet mensuplarının yaptırım ihlallerinin peşini bırakmaması gerektiğini vurguladı.

BİRÇOK YABANCI ŞİRKETİN ÜRETTİĞİ MİKROELEKTRONİKLER, RUSYA’YA ULAŞIYOR

Öte yandan, mikroelektronik parçaların Rusya’ya ulaştırılmasının engellenmesi gerektiğinin altını çizen Vlasyuk, Rusya’nın füzelerinde Alman firmalar dâhil olmak üzere birçok yabancı şirket tarafından üretilen parçalara da rastlandığına dikkat çekerek tedarik zincirlerinde daha sıkı denetimler uygulanması çağrısında bulundu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.