SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, İsveç ile iş birliğini genişletiyor

İsveç Savunma Lojistik Ajansı (FMV), Ukrayna Savunma Bakanlığına bağlı Devlet Ordu Destek Operatörlüğü (DOT) ile Avrupa savunma satın alma deneyimini Ukrayna ordusunun tedarik sistemine entegre etme konusunda anlaşmaya vardı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna,  İsveç ile iş birliğini genişletiyor

Arsen Jumadilov başkanlığındaki Devlet Ordu Destek Operatörlüğü (DOT) ekibi, İsveç Savunma Lojistik Ajansı (FMV) Genel Müdürü Goran Mortensson ve beraberindeki heyetle görüştü.

DOT’un 13 Nisan’da görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada Jumadilov’un, ajansın 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin çalışmalarının sonuçlarını ve satın alma reformunun uygulanmasına yönelik yaklaşımları sunduğu belirtildi.

FMV Genel Müdürü Goran Mortensson "FMV, Avrupa savunma tedariki deneyimini paylaşmaya ve DOT ekibine uluslararası standartların uygulanması yolunda tavsiyelerde bulunmaya hazır. Aynı zamanda, DOT'un reformu bu kadar kısa bir sürede başlatma konusundaki uzmanlığıyla da ilgileniyoruz, aynı zamanda sözleşmelerin tüm prosedürlere uygunluğu açısından etkileyici sonuçlar ortaya koyuyoruz." dedi.

DOT ve FMV, FMV'nin Avrupa savunma satın alma deneyimini, Ukrayna ordusunun tedarik sistemine entegre etmek amacıyla iş birliğine yönelik anlaşmaya vardı.

İSVEÇ, UKRAYNA'YA TOPÇU SİSTEMİ DESTEĞİ SAĞLAMIŞTI 

İsveç’in Rus saldırı ve işgal girişimine karşı Ukrayna ordusuna destek olmak için Archer yeni nesil 155 mm topçu sistemleri sağlamıştı. İsveç tarafından geliştirilen yeni nesil topçu sistemi olan Archer 155 mm topçu sistemi, bir arazi aracına monte edilmiş tam otomatik bir obüs olup, silahın zırhlı kabinde oturan mürettebat tarafından uzaktan çalıştırılmasına olanak tanıyor. Archer topçu sisteminde hızlı ve etkili bir otomatik doldurma sistemi kullanılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.