SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Ombudsmanı Lubinets: Türkiye, Kırımlı siyasi tutsakların iadesi konusunda tek etkin arabulucudur

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, Kırımlı siyasi tutsakların iadesi konusunda Ukrayna'ya yardım edebilecek tek etkin arabulucunun Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Ombudsmanı Lubinets: Türkiye, Kırımlı siyasi tutsakların iadesi konusunda tek etkin arabulucudur

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, Türkiye’nin özellikle Kırım Tatar siyasi tutsakların serbest bırakılması konusunda Ukrayna’ya yardım edebilecek tek etkin arabulucu olduğunu ifade etti. Ukrinform haber ajansına verdiği röportajda Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets, Kırımlı siyasi tutsakların iadesi konusunda Ukrayna'ya kimin yardım edebileceği sorusuna yanıt verdi.

"TEK ETKİN ARABULUCU TÜRKİYE'DİR"

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets, şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye, şu anda bunu yapabileceğini göstermiş tek etkin arabulucudur. Aralarında Kırım Tatarlarının da bulunduğu siyasi tutsaklar tam olarak Türkiye'nin arabuluculuğu sayesinde bize iade edildi. Bu eğilimin gelecekte de devam edeceğini umuyoruz" 

Rus işgal güçlerinin, 24 Şubat 2022’den sonra Kırım ve Donbas’ta yüzlerce Ukrayna vatandaşını alıkoyduğunu belirten Lubinets, Rusya’nın bu kişiler hakkında Ukrayna’ya bir bilgi vermediğini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.