SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Melitopol ve Bahmut yönünde başarı elde etti

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna ordusunun güney ve doğu cephelerinde kısmi başarılar elde ettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2023 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Melitopol ve Bahmut yönünde başarı elde etti

Ukrayna Savunma Kuvvetleri, doğu ve güney bölgelerinde Rus işgal güçlerine karşı mücadele ederek topraklarını adım adım işgalcilerden kurtarmaya devam ediyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Melitopol ve Bahmut istikametlerinde Ukrayna ordusunun kısmi başarılar elde ettiğini bildirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı bu sabah yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun güney ve doğu bögelerindeki savunma harekatlarını sürdürdüğünü aktararak son bir gün içinde cephede 34 çatışmanın yaşandığını belirtti. 

Açıklamada, Melitopol istikametinde taarruz harekatını devam ettiren Ukrayna birliklerinin Kopani ve Novoprokopivka yerleşimlerinin kuzeyinde kısmi başarı elde ettiği aktarıldı. Ayrıca Bahmut istikametindeki taarruz faaliyetleri sonucu Ukrayna birliklerinin, Donetsk bölgesi Andriyivka yerleşim yerinin doğusunda kısmi başarıya ulaştığını ve Bahmut’un güneyinde saldırı eylemleri sürdürdüğünü ifade edildi.

Açıklamada, “Askerlerimiz, işgal güçlerinin teçhizatını yok ediyor ve askerlerini etkisiz hale getiriyor, ayrıca kontrol altına aldığı mevzileri güçlendirmeye devam ediyor.” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.