SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy'den Kırım'daki S-400 bataryasını imha eden Ukraynalı askerlere teşekkür

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus işgali altındaki Kırım’da konuşlandırılan Rusya’ya ait S-400 Triumf hava savunma sistemini imha eden Ukraynalı askerlere teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2023 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy'den Kırım'daki S-400 bataryasını imha eden Ukraynalı askerlere teşekkür

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, özel operasyon gerçekleştirerek Rus işgali altındaki Kırım’ın Kezlev (Yevpatoriya) bölgesinde bulunan Rusya’ya ait bir S-400 Triumf (Zafer) hava savunma sistemini imha eden Ukrayna Güvenlik Servisi ve Ukrayna Deniz Kuvvetlerine teşekkür etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün yayımladığı video hitapta Kırım’da işgalci Rus ordusuna ait füze sistemini imha eden Ukrayna askerlerine teşekkür etti. Zelenskıy, “Ukrayna Güvenlik Servisi ve Deniz Kuvvetleri tüm birimlerine bugünkü zafer (Triumf) için teşekkür ediyorum. İşgalcilerin, bizim Kırım’ımızda yerleştirdiği hava savunma sistemi yok edildi. Bu çok önemli.” ifadelerini kullandı.

RUS İŞGALCİLERE AİT S-400 İMHA EDİLDİ

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Rus işgali altındaki Kırım’ın Kezlev (Yevpatoriya) kenti yakınlarında benzersiz bir özel operasyon yürüterek işgalcilere ait bir S-400 Triumf tipi hava savunma sistemini imha etti.

Özel operasyon çerçevesinde SBU, İHA’larla komplekse ait radar ve antenleri etkisiz hale getirdikten sonra Deniz Kuvvetleri birlikleri 2 Neptun seyir füzesiyle Triumf fırlatma rampasını vurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.