SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov, Kırım Platformu Parlamenter Zirvesi'nde TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştü

Prag şehrindeki Kırım Platformu İkinci Parlamenter Zirvesi kapsamında bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye’nin, Kırım Tatarlarının hak ve menfaatlerini korumaları için desteğini sürdüreceğine vurgu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov, Kırım Platformu Parlamenter Zirvesi'nde TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştü

Çekya Parlamentosunun ev sahipliğinde Kırım Platformu İkinci Parlamenter Zirvesinin açılış toplantısı, bugün Prag şehrinde gerçekleşti. Kırım Tatarı Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna heyetinin bir üyesi olarak zirveye katıldı. Zirve kapsamında konuşma yapan Çubarov, katılımcı ülkelere, 18 Mayıs 1944 Sürgünü'nü, Kırım Tatar halkına karşı yapılan bir soykırım eylemi olarak kabul etme çağrısı yaptı.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, KTMM BAŞKANI ÇUBAROV İLE GÖRÜŞTÜ

Zirveye Türkiye Cumhuriyeti adına katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov ile bugün bir araya geldi. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kırım Tatarlarının hak ve menfaatlerini koruyarak esenlik içinde yaşamaları için Türkiye’nin desteğini sürdüreceğinin altını çizdi. Numan Kurtulmuş, sosyal medya üzerinden görüşmeye ilişkin, "Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov ile bir araya geldik. Görüşmemizde, Kırım Tatarlarının esenlik ve refahlarının temini; hak ve çıkarları ile Kırım’daki ata yadigârlarının ve kültürel kimliklerinin korunmasının Türkiye’nin önceliklerinden olduğunu bir kez daha vurguladık" açıklamasını yaptı.

Zirve kapsamındaki görüşmede, Ankara Milletvekili, AKPM Türk Delegasyonu Başkanı Yıldırım Tuğrul Türkeş ve Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış da yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.