SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Ukrayna limanlarındaki Türk gemilerinin dönüşü için taraflarla görüşüyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri, Ukrayna limanlarındaki Türk gemilerinin, Türkiye'ye güvenli bir şekilde dönmeleri için taraflarla görüşüyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2023 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2023 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Ukrayna limanlarındaki Türk gemilerinin dönüşü için taraflarla görüşüyor

Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Ukrayna tahılı taşıyan gemilerin akıbeti belirsizliğini koruyor. Türkiye Cumhuriyeti, bu kapsamdaki Türk gemilerinin güvenli bir şekilde geri dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Konuya ilişkin, Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarının açıklaması, Türk basınında yer buldu. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Ukrayna limanlarında bekleyen Türk gemilerinin güvenli bir şekilde dönmeleri için hem Ukrayna hem de Rusya tarafı ile görüşüyor. Ayrıca Türkiye'nin, anlaşmanın yeniden tesis edilmesiyle ilgili çaba sarf ettiği belirtildi.

TÜRK GEMİLERİ İÇİN GEREKLİ GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Ukrayna limanlarında bekleyen Türk gemilerine değinen MSB kaynakları, “Bayrağı veya sahibi veya şirketi Türk olan ticari gemilerimizin emniyetli şekilde ülkemize getirilmesi için, Ticaret Bakanlığımız ve ilgili paydaşlarımızla koordineli olarak hem Ukrayna hem Rusya taraflarıyla görüşmelerimiz sürüyor. En emniyetli ve en güvenli zaman takip ediliyor. Söz konusu şartlar oluştuğunda gemilerimiz Türkiye’ye güvenle getirilecektir” dedi.

"UKRAYNA’DAN GELEN YENİ BİR GEMİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

MSB kaynakları, İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi ile ilgili, “Girişimin Rusya tarafından durdurulmasıyla Ukrayna’dan gelen yeni bir gemi söz konusu değil. Ancak girişim durdurulmadan önce Ukrayna’ya gitmek için başvurusu olan gemiler var. Bu gemilerin durumu girişimin devamına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.