SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rus mahkemesinden Kırım Tatar imama ceza!

Rus işgali altındaki Kırım’daki sözde mahkeme, Kırım Tatar imam İsmail Yurdamov'u sözde yasa dışı misyonerlik faaliyetlerinde bulunmaktan suçlu buldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rus mahkemesinden Kırım Tatar imama ceza!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde mahkeme, Kırım Tatar imam İsmail Yurdamov’u güya “yasa dışı misyonerlik faaliyetlerinde bulunmak” ile suçlu bularak hakkında 8 bin ruble (2720 TL) para cezası kararı aldı.

Rus işgal güçleri, 13 Aralık 2023’te 20 yıldır İslam Terek (Kırovskoye) bölgesindeki Cuma Eli (Privetnoye) köyünün camisinde imamlık yapan Kırım Tatarı İsmail Yurdamov’u alıkoydu. Polis karakoluna götürülen imama sözde yasa dışı misyonerlik faaliyetlerinde bulunma suçlaması yöneltildi.

Sözde mahkemeye dün çıkarılan Kırım Tatar imam İsmail Yurdamov, suçlu bulunarak para cezasına çarptırıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan avukat Rüstem Kamilev, "İmam, mahkemede halk kendisine bu görevi verdiği için Cuma namazlarını kıldırdığını anlattı. Ancak tabii ki, bu sözleri görmezden gelindi" dedi. Sözde mahkemenini savunmanın tanık çağırma başvurusunu reddettiğini aktaran avukat ilgili kararı temyiz edeceğini belirtti.

İMAM YURDAMOV’UN EVİNDE ARAMA YAPILDI

Rus işgal güçleri, dün Kırım’ın İslam Terek (Kırovskoye) bölgesindeki Cuma Eli (Privetnoye) köyünde yaşayan İsmail Yurdamov’un evine baskın düzenleyerek arama yaptı. Evdeki arama bittikten sonra işgalciler, Yurdamov’u arabaya bindirerek köydeki camiye götürdü ve orada da arama yaptı. Daha sonra Yurdamov, İslam Terek kasabasındaki sözde polis karakoluna götürüldü.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatından yapılan açıklamaya göre; karakolda Yurdamov’a sözde yasa dışı misyonerlik faaliyetlerinde bulunma suçlaması yöneltildi. Kırım Tatar imam, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İŞGALCİLER SİYASİ TUTSAKLARA DESTEK VERENLERE BASKI UYGULUYOR

20 yıldır köydeki camide imamlık yapan Yurdamov’un baskılara uğrayan Kırım Tatarlarına destek vermek için mahkemelere katıldığı ve destek açıklamalarında bulunduğu belirtildi.

Kırım’ın işgalci yönetimi, Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla daha önce de bir dizi Kırım Tatar imam hakkında sözde yasa dışı misyonerlik faaliyetlerinde bulunma suçlamaları yöneltmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.