SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenilenen Kırımlı siyasi tutsak listesi Türkiye Kamu Başdenetçisi Malkoç’a iletildi

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, Rus işgali altındaki Kırım’da yasa dışı olarak alıkonulan siyasi tutsakların listesini Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a iletti. Yenilenen listede 216 isminin yer aldığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yenilenen Kırımlı siyasi tutsak listesi Türkiye Kamu Başdenetçisi Malkoç’a iletildi

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, dün gazetecilere yaptığı açıklamada Kırımlı siyasi tutsakların sayısının 216’ya ulaştığını aktararak yenilenen listeyi Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a ilettiğini ifade etti.

Ukrayna’nın 2014’ten beri, Rus işgal güçleri tarafından yasa dışı olarak alıkonulan Ukrayna vatandaşlarının iade edilmesi konusunu gündeme getirdiğini belirten Lubinets, “Ne yazık ki, sırf Rusya Federasyonu'nun tutumu nedeniyle herkesi evlerine geri getiremedik ve 2014'ten bu yana Ruslar tarafından alıkonulan vatandaşların ayrı listeleri elimizde hâlâ mevcut. Hem savaş esirleri hem de sivil esirler. Listeler çok büyük. Siyasi tutsaklar, Kırım’da alıkonulanlar ayrı bir kategori. Listede 216 Ukrayna vatandaşının ismi yer alıyor. Söz konusu listeyi Sayın Malkoç’a verdim.” açıklamasında bulundu.

ŞEREF MALKOÇ’TAN UKRAYNA ZİYARETİ

Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets'in daveti üzerine Ukrayna'ya resmî ziyaret gerçekleştirdi. Çalışma ziyareti kapsamında Malkoç, Rus saldırılardan zarar gören Odesa kentinde incelemelerde bulundu, Kıyiv’de Ukrayna savaş esirleri ve Rus işgalciler tarafından kaçırılan sivillerin aileleri ile toplantı yaptı ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın katılımıyla gerçekleşen resmi iftar programına katıldı. Bunun dışında Kamu Başdenetçisi, Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov ve KTMM üyeleri ile bir araya geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.