SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın Varşova Büyükelçisi, diplomatik kuralları hiçe saydı!

Polonya ve Rusya arasındaki gerginlik artıyor. Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrılan Rus büyükelçisi diplomatik kuralları hiçe sayarak bakanlığa gitmedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın Varşova Büyükelçisi, diplomatik kuralları hiçe saydı!

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya 24 Mart 2024 tarihinde saldırılar düzenleyen Rusya'nın füzelerinden birinin, Polonya hava sahasını kısa süreli ihlal etmesi nedeniyle 25 Mart 2024'te Rusya'nın Polonya Büyükelçisi Sergey Andreyev'i çağırdı. Ancak Rus büyükelçi diplomatik kuralları hiçe sayarak bakanlığa gitmedi.

"BU BİR KÜÇÜMSEME İFADESİDİR VE BUNA KAYITSIZ KALAMAYIZ"

Polonya Milli Savunma Bakanı Władysław Kosiniak-Kamysz, 26 Mart 2024 tarihinde konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Bu bir küçümseme ifadesidir ve buna kayıtsız kalamayız. Bunun gibi hem yasaların hem de uluslararası standartların ihlalleriyle ilk kez karşılaşmıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"MÜTTEFİK YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZ BAĞLAMINDA TAMAMEN KABUL EDİLEMEZ"

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrzej Szejna, "Sadece memnuniyetsizliğimizi değil, aynı zamanda şu andaki konumumuzu da güçlü bir şekilde vurgulama fırsatını değerlendireceğimizi düşünüyorum, çünkü bu tür eylemler, özellikle Polonya'nın NATO üyeliği ve müttefik yükümlülüklerimiz bağlamında tamamen kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.