SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Dışişleri Bakanı: Ukrayna NATO üyesi olacak

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 2 Nisan'da Fransa'ya düzenlediği ziyarette Ukrayna'nın NATO üyesi olacağı ve bunun için de bir yol haritası hazırlamanın önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Dışişleri Bakanı: Ukrayna NATO üyesi olacak

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile "yükselen uluslararası krizi" görüşmek için dün Paris'e geldi. Ayrıca Blinken, Fransa Dışişleri Bakanı Stéphane Séjourné ile bir araya geldikten sonra ortak basın toplantısı düzenlendi.

BLINKEN: UKRAYNA NATO ÜYESİ OLACAK

Basın mensupları tarafından Ukrayna konusunda, Fransa ve ABD'nin Ukrayna'nın NATO'ya katılma olasılığı konusunda artık hemfikir olup olmadıkları soruldu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken “Müttefiklerin Vilnius'ta belirttiği gibi Ukrayna NATO üyesi olacak. Bizim için mesele bu sonuca varmak için iyi ve net bir yol haritasına sahip olmaktır ve 75. yıl dönümü için yapılacak NATO zirvesinin bu yol haritasını nasıl oluşturabileceğimize oldukça odaklanmış ve oldukça somut olacağına inanıyorum. Veya başka bir imajı kullanırsak, köprü, Ukrayna'nın NATO üyesi olmasını sağlamak için gerekli köprüdür” yanıtını verdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Stéphane Séjourné ise “Vilnius'taki zirve vesilesiyle söylediğimiz gibi, NATO üyesi ülkelerin de aynı bakış açısını paylaştığına inanıyorum. Ukrayna'nın NATO'ya katılım yönünde yaptığı reformları destekliyoruz ve birlik zirvesi olacak bu NATO zirvesine hazırlanmak için çalışacağız. Bu önemli ve hem Fransa hem de ABD bu noktada bu birliğe bağlılar. Dolayısıyla önümüzdeki saatlerde, önümüzdeki haftalarda bu birliği teyit edeceğimize ve Vilnius formülüne bağlı kalacağımıza inanıyorum” dedi.

KULEBA NATO KARARGAHINDA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 3-4 Nisan tarihlerinde Brüksel’deki NATO karargahında mevkidaşları ile görüşecek. 3 Nisan’da ikili görüşmelerin yapılması bekleniyor. 4 Nisan’da ise NATO-Ukrayna Konseyi planlı bir toplantı yapılacak ve ardından Kuleba İtalya ve İsveç dışişleri bakanları, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmelerde bulunacak. Ukrayna Dışişleri Bakanlığına göre asıl odak nokta Ukrayna'ya askeri yardımın artırılması, ülke hava savunmasının güçlendirilmesi ve silah üretim kapasitesinin artırılması olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.