SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus saldırganlığı nedeniyle 37 bin Ukrayna vatandaşı kayıp olarak sayılıyor

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets, bugün Kıyiv'de düzenlenen etkinlikte, işgalci Rusya'nın 10 yıldır Ukrayna vatandaşlarını kaçırmaya devam ettiğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 22:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus saldırganlığı nedeniyle 37 bin Ukrayna vatandaşı kayıp olarak sayılıyor

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de 16 Nisan 2024 tarihinde “Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulan siviller: Yetkililerin ve sivil toplum kuruluşların bu sivillerin serbest bıkrakılması için atabileceği ortak adımlar.” başlıklı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Ukrayna yetkilileri, sivil topluk kuruluşları, insan hakları savunucuları katıldı.

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets, programda gerçekleştirdiği konuşmasında Rus saldırganlığı nedeniyle 37 bin Ukrayna vatandaşının kayıp olarak sayıldığını ifade etti.

RUSYA 2014'TEN BERİ UKRAYNALILARI KAÇIRIYOR

Etkinlikte konuşan Lubinets, işgalci Rusya’nın 2014 yılından bu yana Ukrayna vatandaşlarını kaçırdığını belirterek, “Geniş çaplı işgal saldırısı başladıktan sonra durum kötüleşti. Kaçırılan siviller farklı şekilde şiddete maruz bırakılıyor.” dedi.

Şu ana kadar Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulan kişilerden sadece 147’sinin serbest bırakıldığını kaydeden Lubinets, “Yaklaşık 37 bin kişi kayıp olarak sayılıyor; bunlar arasında çocuk, sivil ve askerler de var. Nihai rakam çok daha yüksek olabilir.” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.