SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, 2 Rus askeri gemisini vurdu!

Ukrayna, Rusya Karadeniz Filosu’na ait iki gemiye saldırı gerçekleştirdi. Rus gemileri, Ukrayna’nın yeni geliştirdiği silahla vuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, 2 Rus askeri gemisini vurdu!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Ukrayna Deniz Kuvvetleri ile işbirliği yaparak, Rus işgali altındaki Akyar’da (Sivastopol) bulunan 2 Rus savaş gemisine saldırı gerçekleştirdi. Buyan füze gemisi ve Pavel Derjavin korveti olmak üzere 2 Rus gemisinin Ukrayna tarafından geliştirilen deniz insansız araçları tarafından vurulduğu aktarıldı.

Rus işgali altındaki Akyar’da bu sabah patlama sesleri duyuldu. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda bir Rus savaş gemisinin saldırıya uğradığı ileri sürüldü. Öte yandan işgalci yönetimin, Akyar’da tatbikat düzenlediği iddia edildi.

UKRAYNA, 2 RUS ASKERİ GEMİSİNİ DAHA VURDU

Ukrainskaya Pravda haber ajansına konuşan SBU’dan bir kaynak ise Akyar’da bir Rus gemisinin saldırıya uğradığını bildirdi. Kaynağın açıklamasına göre, SBU Ukrayna Deniz Kuvvetleri ile birlikte gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda bugün, 13 Ekim’de Buyan isimli Rus füze gemisine ve 11 Ekim’de ise Pavel Derjavin isimli Rus korvetine saldırı gerçekleştirdi.

Operasyonun detaylarını açıklamayan bir kaynak, iki Rus gemisinin de deneysel silahlarla donatılan Ukrayna tarafından geliştirilen Sea Baby insansız deniz araçları ile vurulduğunu belirtti.

RUS KORVETİ PAVEL DERJAVİN 11 EKİM’DE VURULDU

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Dmıtro Pletençuk, dün yaptığı açıklamada, 11 Ekim’de Rusya Karadeniz Filosuna ait 22160 sınıfından Vasiliy Bıkov projesi kapsamında inşa edilen “Pavel Derjavin” isimli korvetin tahrip edildiğini teyit etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.