SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna’daki BM insani yardım depolarına ve araç konvoylarına saldırıyor

Terörist devlet Rusya, insani yardım depolarını ve insani yardım taşıyan araç konvoylarını hedef alıyor. Son bir yılda Rus ordusu, Ukrayna'daki BM insani yardım depolarına ve araç konvoylarına 50'den fazla saldırı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna’daki BM insani yardım depolarına ve araç konvoylarına saldırıyor

İşgalci Rusya, Ukrayna’da 2023 yılında Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Misyonunun depolarına veya araç konvoylarına 50’den fazla saldırı gerçekleştirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Ukrayna Sözcüsü Saviano Abreu, Ukrinform haber ajansına verdiği röportajda, “Maalesef 2023 yılında doğrudan insani yardımı etkileyen 50’den fazla vaka meydana geldi. Çoğu zaman Rusya Federasyonu'nun gelişigüzel saldırıları nedeniyle depolarımız zarar gördü. İnsani yardım taşıyan araç konvoyları saldırıya uğradı. Birkaç ay önce Zaporijjya bölgesine yardım götüren araç konvoyuna saldırı düzenlendi. Araçlarımız ve insani yardımlar zarar gördü” dedi.

HERSON BÖLGESİNDE RUS SALDIRILARINDA 5 İNSANİ YARDIM DEPOSU İMHA EDİLDİ

Ayrıca Abreu BM ile işbirliği yapan pek çok sivil toplum kuruluşunun Rusya'nın saldırılarına maruz kaldığına dikkat çekerek, Herson bölgesinde dördü yerel ve biri uluslararası olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına ait beş insani yardım deposunun Rus saldırılarında yok edildiğini aktardı.

Sözcü, “Saldırılar nedeniyle acil yardıma ihtiyaç duyan insanlara yönelik hayati önem taşıyan yardım malzemelerinin saklandığı depolar tamamen kül oldu. İnsanlar, mayın kirliliği nedeniyle tarlalarını ekemiyorlar, saldırılar nedeniyle su sistemleri tahrip edildi, cephe hattı yakınında bulunan yerleşim yerlerinin çoğuna elektrik ve doğal gaz sağlanamıyor. Bu yardımı, muhtaç olan insanlara ulaştırabilirdik" ifadelerini kullandı.

UKRAYNALILARIN YÜZDE 40'I İNSANİ YARDIMA MUHTAÇ

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) ve Ukrayna'daki Birleşmiş Milletler (BM) misyonu tarafından 9 Ocak 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Ukrayna genelinde nüfusun yüzde 40'ının insanî yardıma muhtaç olduğu kaydedildi. Açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da enerji ve kritik altyapı tesislerini bombaladığı hatırlatılarak, Ukraynalıların bu kış şartlarında daha zor bir durumda olabileceğine işaret edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.