SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC Meclis Başkanı Öztürkler: Silahların gölgesinde çözüm olmaz

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, GKRY ile İsrail ve Yunanistan arasında imzalanan yeni iş birliği anlaşmasına tepki göstererek, “Silahların gölgesinde çözüm olmaz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2025 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2025 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Meclis Başkanı Öztürkler: Silahların gölgesinde çözüm olmaz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Yunanistan ve İsrail arasında imzalanan yeni askeri iş birliği anlaşmasına sert tepki gösterdi. Katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendiren Öztürkler, bölgede artan silahlanma faaliyetlerinin çözüm çabalarına zarar verdiğini vurgulayarak, "Silahların gölgesinde çözüm olmaz." uyarısında bulundu.

ÖZTÜRKLER: ŞEHİTLERİMİZİN FEDAKARLIĞI YOLUMUZU AYDINLATAN EN GÜÇLÜ MEŞALEDİR

Türk Ajansı Kıbrısın (TAK) haberine göre Öztürkler, katıldığı bir televizyon programında 21-25 Aralık Şehitler Haftası vesilesiyle yaptığı değerlendirmede, "Bu topraklarda özgürlük ve varoluş mücadelesi veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların fedakarlığı bugün hala yolumuzu aydınlatan en güçlü meşaledir. Bizim yolumuz, onların bıraktığı izdir." ifadelerini kullandı.

GKRY ile İsrail ve Yunanistan arasında imzalanan yeni iş birliği anlaşmasına tepki gösteren Öztürkler, "Bu silahlanma kime karşıdır, neyin hazırlığıdır? Silahların gölgesinde çözüm olmaz. Gerçek niyetiniz güven değil, baskıysa bunu açıkça söyleyin. Zaten bize uygulattığınız izolasyonlardan bunu görüyor, biliyoruz." şeklinde konuştu.

"HAYAL SATMAK YERİNE GERÇEK NİYETİNİZİ MUHATAPLARINIZA DOĞRUDAN SÖYLEYİN"

Rum tarafının son dönemde attığı adımların, bölgede artan askeri iş birlikleriyle birlikte gerilimi tırmandırdığını vurgulayan Öztürkler, Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis'in "Avrupa Birliği Dönem Başkanlığına güvenerek Türkiye'yi köşeye sıkıştırma girişimlerine" de değindi.

Görüşmelerin sürdüğü bir dönemde medya üzerinden verilen mesajlarla sürecin manipüle edilmeye çalışılmasının çözüm arayışına zarar verdiğini kaydeden Öztürkler, "Hayal satmak yerine gerçek niyetinizi muhataplarınıza doğrudan söyleyin. Diplomasi yeri medya önü değil, masadır." değerlendirmesini yaptı.

"TÜRK ASKERİ BARIŞIN VE İSTİKRARIN TEMİNATIDIR"

Türk askerinin adadan çekileceğini düşünen çevrelere de seslenen Öztürkler, güvenlik dengeleri, uluslararası anlaşmalar ve bölgesel tehditlerin ortada olduğunu vurgulayarak, bu yöndeki söylemlerin sahadaki gerçeklerle bağdaşmadığını belirtti.

Öztürkler, Türk askerinin barışın ve istikrarın teminatı olduğunu vurgulayarak, onların varlığının pazarlık unsuru değil, halkın güvenliği için vazgeçilmez bir gerçek olduğunu ifade etti.

Son dönemde yapılan yatırımlara da dikkati çeken Öztürkler, ekonomik kalkınma amacıyla farklı alanlarda yürütülen çalışmaların toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlandığını ve projelerin devam ettiğini bildirdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.